6 Jan 2016

Important Gk Set no.42 For All Competitive Exams

Important Gk Set no.42 For All Competitive Exams

1. Which day is Observed on January 27?
a) Yoga Day
b) International Day of Commemoration in Memory of the Victims of the Holocaust
c) Handloom Day
d) Tiger Day
Answer b) International Day of Commemoration in Memory of the Victims of the Holocaust.
2. World Cancer day is observed on _________.
a) 4th September
b) 4th February
c) 4th October
d) 4th August
Answer b) 4th February
3. International Mother Language Day is celebrated on______.
a) 10th February
b) 22nd April
c) 15th October
d) 21st February
Answer d) 21st February.
4. International Mountain Day is observed on _________.
a) 11th December
b) 14th August
c) 14th February
d) 12th September
Answer a) 11th December.
5. World water day is observed on_________.
a) 15th September
b) 22nd March
c) 14th April
d) 16th december
b) 22nd March
6. which day is observed on 24th March?
a) World Tuberculosis Day
b) World Meteorological Day
c) World Down Syndrome Day
d) None of the option
Answer a) World Tuberculosis Day
7. World Health day is observed on ________.
a) 17th April
b) 2nd June
c) 7th April
d) 4th May
Answer c) 7th April
8. 31st May is observed as 
a) Matrimony Day
b) World No-Tobacco Day
c) Global Day of Parents
d) World Environment Day
Answerb) World No-Tobacco Day

9. World Blood Donor Day is observed on______.
a) November 1
b) December 1
c) June 14
d) September 1
Answer c) June 14
10. Nelson Mandela International Day is observed on_______.
a) 21 July
b) 18 July
c) 23 October
d) 24 October
Answer b) 18 July.
11. 12th August is known as______.
a) World Organ Day
b) Interantional Youth Day
c) Hepatitis Day
d) Tigers day
Answer b) International Youth Day.
12. International Day of the Victims of Enforced Disappearances is observed on______.
a) 12th September
b) 31st August
c) 30th August
d) 12th April
Answer c) 30th August
13. World Tourism Day is observed on________
a) 21st September
b) 27th September
c) 16th September-
d) 20th September
Answer b) 27th September
14. World Toilet Day  is observed on_________.
a) 19th November
b) 16th September
c) 28th August
d) 16th October
Answer a) 19th November
15. World AIDS Day is observed on_________.
a) 1st December
b) 14th October
c) 12th September
d) 5th May
Answer a) 1st December