15 Jan 2016

Important Gk Set No.51 For all Competitive Exams

Important Gk Set No.51 For all Competitive Exams 

 

 

1. The Headquarters of United Nations is at
a) New York
b) Geneva
c) Rome
d) Tokyo
Answer a) New York
2. The Headquarters of WTO is at
a) New York
b) Geneva
c) Vienna
d) Tokyo
Answer b) Geneva
3. The Headquarters of World Food Programme is at
a) Vienna
b) New York
c) Rome
d) Geneva
Answer c) Rome
4. The Headquarters of Universal Post Union is at
a) Geneva
b) Rome
c) Bem
d) New York
Answer c) Bem
5. The Headquarters of United Nations Industrial Development Organization is at
a) Rome
b) New York
c) Vienna
d) Geneva
Answer c) Vienna
6. The Headquarters of United Nations Environment Programme is at
a) Tokyo
b) Nairobi
c) New York
d) Geneva
Answer b) Nairobi
7. The UNESCO’s Headquarters is at
a) Geneva
b) Austria
c) Paris
d) Vienna
Answer c) Paris

8. The HQ of United Nations Development Programme is at
a) Geneva
b) New York
c) Sydney
d) Vienna
Answer b) New York
9. The HQ of World Meteorological Organization is at
a) New York
b) Rome
c) Geneva
d) Vienna
Answer c) Geneva
10. The Headquarters of United Nations Office on Drugs and Crime is at
a) New York
b) Nairobi
c) Vienna
d) Geneva
Answer c) Vienna
11. The HQ of International Telecommunication is at
a) Vienna
b) New York
c) Geneva
d) Mexico
12. The HQ of International Cricket Council is at
a) Mumbai
b) England
c) Sydney
d) Dubai
Answer d) Dubai
13. The Headquarters of SAARC is at
a) New Delhi
b) Islamabad
c) Kathmandu
d) Colombo
Answer c) Kathmandu
14. The Headquarters of International Council on Monuments and Sites is at
a) Munich
b) Paris
c) Monaco
d) Geneva
Answer b) Paris
15. The Headquarters of International Hockey Federation is at
a) Geneva
b) Lausanne
c) Vienna
d) Tokyo
Answer b) Lausanne, Switzerland